Menu

Oběti loterie, aneb lidé, kteří vyhráli hodně a prohráli ještě více, část druhá

Oběti loterie, aneb lidé, kteří vyhráli hodně a prohráli ještě víc, část druhá.

Oběti loterie, aneb lidé, kteří vyhráli hodně a prohráli ještě víc, část druhá.

Pojďme se podívat na další příběhy lidí, jejichž osud zkřížila velká výhra. Jak už víme, tak velká výhra nemusí rovnou úměrou znamenat velké štěstí. Dnes si povyprávíme příběhy lidí, jejichž velká výhra jim přinesla o to více smůly.

S velkými penězi přichází velké starosti, očekávání, výdaje a hromada lidí, kteří si nasazují masky. Pravdou je, že jen málokdo dokáže takový nátlak ustát. A už tolik nezáleží na tom, zda vyhrajete miliony dolarů v Powerballu, miliardy korun v Eurojackpotu nebo miliony korun ve Sportce. Záleží jen na tom, aby vás nestihlo prokletí výherců.

Billy Bob Harrell Jr, jen chtěl být ministrem

Příběh Billa začíná právě v období, kdy toužil být ministrem, ale neuspěl. Po tomto nezdárném pokusu mu nastaly krušné časy. Harrell plaval ve špatně placených zaměstnáních, zatímco si na zádech nesl manželku, dům a tři děti k uživení.

Billy se snažil vymyslet jakýkoli plán, kterým by spasil svou rodinu. Dlouhé týdny si z pár dolarů, které dokázal utrhnout z rodinného rozpočtu, vybíral čísla do loterie. Někdy využíval data narození svých dětí, jindy generátor náhodných čísel. (Ten tady pro tebe máme i my.)

Harrell byl hluboce věřící muž a stále doufal, že pro něj Bůh má plán. Měl za to, že se jeho domněnky se mu potvrdili. A to přesně jednoho červnového večera, v roce 1997, ve chvíli, kdy po dlouhých týdnech trápení s penězi zjistil, že ve svých rukou drží tiket v hodnotě 31 milionů dolarů.

„Nechtěl jsem se vzdát,“ řekl tehdy sedmačtyřicetiletý Harrell. „Všichni mi říkali, že se to zlepší. Nevěřil jsem, že by to mohlo být o tolik lepší!“

Billy měl za to, že ví, co s penězi dělat. Opustil svou mizernou práci, vzal svou rodinu na Havaj, věnoval desítky tisíc dolarů církvi, koupil si ranč, svým dětem i manželce koupil domy a auta. Pokud kdokoli z věřících, v jeho okolí, měl jakýkoli problém s penězi, Billy se o něj postaral. Ovšem to přitáhlo nechtěnou pozornost.

Netrvalo dlouho a Billymu začaly volat cizí čísla. Nepomohla ani změna jeho telefonního čísla, zkusil si jej změnit více než třikrát. Navíc Harrell udělal špatnou, blíže nespecifikovanou dohodu, která ho stála miliony dolarů. Tyto nekončící žádosti o pomoc, výhrůžky, hovory a upomínky začaly rozbíjet Harrellovu rodinu. Především jeho manželství.

Netrvalo tak dlouho, a Barbara Jean, Harrellova manželka, jej opustila. Pravděpodobně právě to bylo poslední kapkou pro Billa. Dvaadvacátého května, roku 1999, skoro přesně dvě léta po výhře jackpotu, našel Billyho jeho syn.

Billy Bob Harrell se zamkl v pokoji, svlékl se, přiložil se brokovnici k hrudi a vystřelil. Udělal tak jen pár hodin před večeří s jeho ex manželkou.

Krátce před svou smrtí se Harrell svěřil svému finančnímu poradci: „Vyhrát v loterii je to nejhorší, co se mi kdy stalo.“

Billie Bob Harrel Jr.

Billie Bob Harrell Jr.

Curtis Sharp, z chudáka ministrem

Příběh Curtise Sharpa začíná jako každý jiný. Muž ve středních letech, který žije z měsíce na měsíc a sází tikety, aby si udržel šanci na lepší život. A jednoho dne to klaplo.

V roce 1982 vyhrál Curtis v loterii 5 milionů dolarů, to je i na dnešní poměry krásná výhra, natož v té době. Sázkové kanceláři se Curtisova výhra v loterii náramně hodila. Loterie měla problém s image, a ztrácela hráče. Takže příběh obyčejného muže, který se stal milionářem, loterie využila do poslední kapky.

Curtis, do té doby umývač nádobí, byl ve všech médiích známý jako „Five Million Dollar Man“ aneb „Pětimilionový muž“. Brzy se stal pověstný svým kloboukem, který rád nosíval, a svou osobností, kterou dokázal mnoho lidí okouzlit.

Svou výhrou se netajil. Ba naopak, stala se z něj chodící reklama na loterii. Velké večírky, okázalá auta, luxusní domy, zaplacené ženy,… Jeho život nabral na obrátkách, Curtis začal žít opravdu ve velkém.

Bohužel se přepočítal. Curtis utrácel víc peněz, než kolik mu chodilo skrz jeho anuitní šeky, a jeho okázalý životní styl ho brzy dostihl. Že by loterijní kletba?

Curtis se stal známou tváří i u policie, měl mnoho přestupků. Jen rok po výhře v loterii, opustil manželku kvůli milence. Milenku si vzal a byli spolu šťastní, ovšem sotva pět let. Curtis pil, nejednou z alkoholu omdlel, řídil pod vlivem,…

Naštěstí má jeho příběh dobrý konec. Po všech útrapách, které s ním rodina, přátelé i zákony měli, se Curtis probral. Přestal pít, žít hurónským životem, uklidil si veškerý nepořádek, který napáchal ve svém životě a stal se ministrem. Loterii je však věrný stále.

45 Curtis Sharp Photos and Premium High Res Pictures - Getty Images

Curtis Sharp a jeho pověstný klobouk.

Abraham Shakespeare

Abraham byl jednačtyřicetiletý řidič kamionu, který neměl příliš štěstí ve svém životě. Jeho těžký osud se podepsal třeba na tom, že byl prakticky negramotný. Nicméně stále pracovitý, láskyplný člověk.

Štěstí se na něj usmálo ve chvíli, kdy v ruce držel výherní tiket s hodnotou 30 milionů dolarů. Ten si zakoupil celkem náhodou. Stalo se tak, když po cestě do Miami zastavil svému kolegovi Michaelu Fordovi, aby se koupil nějaké pití a cigarety. Abraham dal Michaelovi posledních pár dolarů, ať mu koupí dva tikety.

Po své výhře byl Abraham velice štědrý, a peníze dal prakticky komukoli, kdo je potřeboval nebo si o ně řekl. Čehož měl brzy začít litovat. Netrvalo to dlouho, a Abrahamovi přišlo předvolání k soudu. Jeho kolega ho zažaloval za to, že mu ty tikety ukradl z peněženky, po tom, co mu Abraham odmítl dát část své výhry. Michael Ford soud prohrál, porota mu nevěřila. Tam však Shakespearova smůla teprve začínala.

Tolik lidí žádalo Shakespeara o peníze, že se nechal slyšet: „Byl bych mnohem raději na mizině, myslel jsem si, že všichni tito lidé jsou moji přátelé, ale pak jsem si uvědomil, že chtějí jen peníze.“

Poté potkal Dee Dee Moore, to byla, v té době, mladá žena s malým synem a přítelem za zády. Zkontaktovala Abrahama s tím, že o něm chce psát. A že nemá problém se mu starat o jeho finance, vzhledem k Abrahamově přílišné štědrosti a negramotnosti. Za to byl Abraham rád.

Problém nastal ve chvíli, kdy Dee Dee přebrala absolutní kontrolu nad jeho penězi, a najednou si zaplatila dovolenou, náklaďák, nového Hummera, Chevrolet,… Později se nechala slyšet, že tyto peníze byly darem od Shakespeara.

Nicméně 9. 11. 2009 Abraham zmizel. Jeho rodina, ohlašujíc jeho zmizení doufala, že si začal užívat života někde v na pláži i Karibského moře. To byl totiž jeho sen. Ale bohužel.

Na začátku roku 2010 šerif zapojený do vyšetřování zjistil, že všechny peníze z Abrahamova účtu jsou pryč. Anonymní tip poté zavedl vyšetřovatele na dvorek domku Dee Dee. A tam Abrahama našli. Pod 2,7 metry hlíny a nově vylitou betonovou deskou. Shakespeare byl popraven dvěma ranami do hrudi, bylo mu 42.

Moore putovala do vězení s výjimečným trestem doživotí, bez možnosti podmínečného propuštění.

Abraham Shakespeare

Abraham Shakespeare a Dorice ‚Dee Dee‘ Moore.

Závěrem…

Byli bychom rádi, kdybychom tě neodradili ani těmito příběhy. Holt kletba vítězů si nevybírá, ale stále ji můžeš zkusit prolomit!

Aktuální jackpot
60 000 000 Kč
Aktuální jackpot
12 000 000 Kč
Aktuální jackpot
64 400 000 Kč
Aktuální jackpot
428 000 000 Kč (Výjimečně se hraje o věcné ceny)
Aktuální jackpot
81 000 000 Kč (Výjimečně se hraje o věcné ceny)
Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
Líbil se ti tento článek?

Autor obsahu

Související články

Přidej komentář

Odeslaním souhlasíš se zpracováním osobních údajů.
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.